Om JAU2

Autoservice Maribo

Firmaet “Jørns Auto” blev startet i november 1978 af Jørn som den eneste “ansatte” på adressen Nystedvej 32 her i Maribo.

I Juli 1979 blev ejendommen Victor Kolbyes Vej 9 erhvervet, og efter indflytning flyttede virksomheden til denne adresse i slutningen af september 1979.

Indtil august 1981 bestod arbejdet på værkstedet af service, reparation og pladearbejde på person- og lettere varebiler. I august 1981 blev forretningsområdet udvidet med rustbeskyttelse.

Denne aktivitet er en endog betydende del af virksomhedens eksistensgrundlag i dag hvor denne afdeling beskæftiger 1 medarbejder + “lidt ekstra hjælp”.

Interessen for rustbeskyttelse startede i min læretid ( fra 1971 til 1975 ). En interesse der har holdt ved lige siden, og aktiviteten på dette område er kraftigt udvidet de seneste 10 år.

Det er lysende klart for enhver at “mit hjerte banker” for rustbeskyttelses – branchen, og i daglig tror jeg at jeg er mest kendt som “ham der med ****” –MEN UDEN DET ENE DUR DET ANDET IKKE.

Meget af det “input” ( ja – det danske sprog er blevet internationaliseret ) jeg får i det daglige kommer såvel fra det mekaniske arbejde som arbejdet med rustbeskyttelse. Det er baggrunden for at jeg ønsker at opretholde reparationsafdelingen, også i fremtiden selvom dette arbejde har undergået væsentlige ændringer i de mere end 40 år som selvstændig indenfor autobranchen.

Hvor vi tidligere lavede endog meget store totalrenoveringer, er dette marked totals sat i stå. Arbejdet består i dag hovedsaligt af mindre karosseri – reparationer ( herunder skades – arbejde og rudeudskiftninger ) og mekaniske reparationer bl.a. klargøring til periodisk syn.

I fremtiden vil mere arbejde komme til at bestå af fejlfinding og reparation af motorstyringer og diverse komfortsystemer ( air-con, el-rudehejs m.v.). En fremtid vi også har taget hul på med indkøb af såvel udstyr til fejlkodeudlæsning, 4-gastester samt specialudstyr til servicering af air-condition.

DERFOR: Har du et autoproblem – henvend dig trygt til JAU2 – Jørns Auto – Vi vil gøre hvad der er teknisk muligt for at løse dette.

Mit første loge havde samtidig teksten “Symbolet for bedre biløkonomi” – En sætning der stadig gælder forstået på den måde at vi arbejder for en samlet “Bedre biløkonomi” hvor en fornuftig indstilling til reparationsområdet går hånd i hånd med rustbeskyttelse. Det vil også sige at går man efter en besparelse her og nu er vi nok ikke de rigtige at henvende sig til.

Går man derimod efter en besparelse over en længere periode er jeg overbevist om at vi er det rigtige sted at henvende sig.

Med venlig hilsen

Jørn Jørgensen