Bilpleje – FAQ, Tips & Tricks

Bilpleje – FAQ, Tips & Tricks

Denne FAQ vil svare på nogle af de spørgsmål som vi oftest modtager og samtidigt give dig tips og tricks til at gøre bilpleje nemmere.

1. Vask ikke i direkte sollys

Vask aldrig din bil i direkte sollys eller på en meget varm dag. For dig personligt er en varm sommerdag den perfekte bil vaske dag men du skal være meget forsigtig. Produkterne kan hurtigt tørre ind på lakken, hvilket hurtigt kan ende ud i at du beskadiger din lak. Yderligere vil du også have en tendens til at forhaste arbejdet fordi du ikke kan nå at aftørre bilen for vand, hvilket danner kalkpletter. Du ender derfor med at bruge meget længere tid på et knapt så godt stykke arbejde samtidigt med at du ikke får det ønskede resultat, søg derfor mod skyggen!

2. Brug de rigtige midler til bilvask

Brug aldrig en svamp til bilvask. Vi bliver spurgt om dette gang på gang, men en svamp er en af ​​de værste ting du kan bruge til at vaske din bil. Den flade overflade tiltrækker snavs, som vil klæbe til svampens overflade og skidtet vil gnides mod lakken hvilket resulterer i ridser. Vi anbefaler at bruge en mikrofiber vaskehandske ( fx. Meguiar’s Ultimate Wash Mitt ), der er polstret og absorberer snavs, og som bliver renset regelmæssigt under vasken i en spand med rent vand.

3. Kan jeg aftørre min bil med en vand skaber?

Brug ikke en vandskraber! Du kan i værste tilfælde ende med at trække en masse skidt hen over lakken, hvilket aldrig er en god ting. Yderligere skal du alligevel hen og tørre efter… Skyl hellere grundigt af med vand og tør bilen med et kvalitets håndklæde som fx. Meguiar’s Water Magnet, som faktisk kan aftørre en hel bil.

4. Vask aldrig på en varm overflade

Det er aldrig hensigtsmæssigt at påføre et produkt på en varm lak, fælg eller lignende. Det kan resultere i at produktet “koger” og ødelægger finishen. Dette gælder specielt fælge og dæk efter en lang køretur, da disse bliver varmere end forventet. Så… forsøg generelt IKKE at vaske bil kort tid efter kørsel.

5. Compound & Polish på plastlister

Cutting compound og polermiddel må som udgangspunkt ALDRIG ramme plast samt gummi lister, dette vil danne hvide pletter, som kræver en grundig rens og som evt. kan ødelægge plastens finish. Det er derfor bedst at påføre tape på alt plast mm. som ikke må rammes.

6. Placer beholdere og værktøj VED SIDEN AF bilen

Placer ALDRIG flasker, værktøj eller andre ting på bilen, dette kan resultere i vandringe, eller en chance for at ridse lakken, yderligere er det generelt ikke godt for lakken eller dens finish.

7. Clay bar samt handsker & klude

Taber du en clay bar på jorden kan den IKKE bruges igen, clay baren opfanger selv de mindste partikler og de er praktisk talt umulige at fjerne, smid derfor clay baren i skraldespanden og anskaf dig en ny ( de kan selvfølgelig købes individuelt uden glidemiddel ) . Yderligere skal du også være forsigtig med din vaskehandske og dine klude, de må ALDRIG ramme jorden, de er suveræne til at opfange skidt og såfremt du gnider dem på lakken kan det resultere i at du ridser lakken… De kan dog skylles / vaskes, således at de kan bruges igen.