8 trin – En guide til et rent interiør

8 trin – En guide til et rent interiør

En grundig klargøring af interiøret er vigtigt, for at opretholde et godt indeklima i bilen.
Vi bruger op til flere timer i bilen hver eneste dag og det er derfor vigtigt, at vi er godt tilpas. En beskidt og dårligt lugtende kabine kan nemt have effekt på vores energi samt humør. Yderligere er det tilfredsstillende og god stil når andre skal køre med i bilen.

Trin 1 - Oprydning

Start med at udføre en komplet oprydning i bilen og tag derefter bundmåtter, bagagerumsbund osv. ud af bilen. Allerede nu kan det være en fordel og påføre en omgang Meguiar’s Carpet & Upholstery cleaner på dine bundmåtter for at løsne diverse skidt.

Trin 2 - Støvsugning

Rengøringen starter med en grundig støvsugning af hele bilens interiør. Det er vigtigt at få fjernet det værste skidt og støv, således at vi efterfølgende kan lave en dybdegående rens.

Trin 3 - Åben op

Det er vigtigt at få åbnet op for alle døre samt klapper når vi påbegynder rens’en af kabinen. Nærmest alle interiør produkter indeholder kraftige dufte, som skal dræbe dårligt lugt i bilen, derfor sørger vi for ordentlig udluftning, således at vi får en frisk og dejlig lugt i bilen.

Trin 4 - Rens af kabinen

Vi starter med at påføre et skummende / rensende produkt som fx. Meguiar’s heavy duty multi-purpose cleaner eller deres smarte Carpet & Upholstery Cleaner, så vi kan komme godt ned i måtterne, her kan der eventuelt bruges en blød børste til at rense godt igennem. Efterfølgende kan bund- måtter og tæppet tørres med eksempelvist et Meguiar’s mikrofiber håndklæde.

Trin 5 - Rens af sæderne

Sæder kan være lavet af flere forskellige materialer og de skal rengøres på hver sin måde.

Stof sæder: Sæderne påføres et produkt specielt udviklet til at rense tekstil sæder og børstes med en blød børste, efterfølgende kan sæderne støvsuges eller aftørres med et Meguiar’s mikrofiber håndklæde.

Læder sæder: Sæder af læder er lidt specielle idet de kræver grundig pleje for ikke at udtørre, revne eller få strækmærker. For at rense og beskytte sæderne bedst muligt anbefaler vi et Meguiar’s Gold Class Leather Guard System, som indeholder alt hvad du skal bruge for at pleje dine læder sæder.

Trin 6 - Instrumentbordet

Alt plast i kabinen renses med en god interiør rens og en klud samt en børste til riller og kanter. Efterfølgende bør alt beskyttes med et produkt som fx. Meguiar’s Natural Shine som giver et flot og pænt satin finish. Sørg for at komme helt ud i kanterne, så alt er rent og beskyttet bedst muligt.

Trin 7 - Ruderne

Ruderne kan være svære og ordne, men det er pragtfuldt med rene ruder i bilen. Ikke nok med at du kan se ud, de har også en tendens til at dugge til, når de er beskidte / fedtet. Med meguiar’s Perfect Clarity Glass Cleaner påfører du produktet og modsat de fleste andre produkter på markedet skal denne rens spredes ud på ruden og have lov til at virke i 30 sekunder, inden den aftørres. Et godt tip er at pudse vandret indvendigt og lodret udvendigt, på den måde kan du se om der er manglende aftørring på inderside eller yderside.

Trin 8 - Lugtfjerner

Det er vigtigt at få renset god ud i kabinens luft, det er her vi bruger rigtig mange timer af vores liv, men også her hvor vi spreder aller flest bakterier. Det er derfor vigtigt at bruge en god bakteriedræbende luft renser som fx. Meguiar’s Whole Car Air Re-fresher, som fås i flere forskellige varianter. Dette produkt er mest effektivt, såfremt det bliver placeret ved indgangen til kabinens luftkanaler ( ved kabinefilteret ) samtidigt med at bilens klima anlæg kører på højeste hastighed. Yderligere kan du friske op i kabinen ved brug af en duftfrisker.

Er der noget så dejligt
som en ren bil?