5 trin – En hurtig men effektiv bilvask!

5 trin – En hurtig men effektiv bilvask!

Bilpleje behøves ikke at tage en hel dag eller at være super kompliceret. I denne guide gennemgår vi nogle simple trin, som du kan bruge når du udfører en almindelig hurtig vask af din bil.

Trin 1 - Forvask

Det er vigtigt at udføre en forvask, som fjerner det værste skidt.
Start med at påføre en god fælgrens som fx. Meguiar’s Ultimate All Wheel Cleaner på fælgene, en insektrens som fx. Meguiar’s Bug & Tar Remover hvor der er insekter samt Heavy Duty Multi Cleaner på for- og bagskærm, dørpanel samt andre udsatte steder.
Herefter påføres en skummende forvask ( Se nærmere på en Snow Foam Gun ) som vil trække det værste skidt af hele bilen samt klargøre bilen til vask.
Fælgene ordnes med en fælgbørste imens skummen arbejder på bilen.
Sidst men ikke mindst skylles alt produkt af bilen.

Trin 2 - Vasken

Det er vigtigt at udføre denne vask med 2 spande, hvor den ene er udstyret med en Grit Guard. Den en spand indeholder en god sæbeopløsning som fx. Meguiar’s Wash & Wax og den anden, helt almindeligt vand. Derudover er det vigtigt at bruge en god vaskehandske. Vask bilen med sæbeopløsningen og rens vaskehandsken flere gange i løbet af vasken i det rene vand. Slut derefter af med at skylle bilen ren for produkt. Bemærk at en god autoshampoo som Meguiar’s Wash & Wax skummer rigtig godt samt indekapsler skidtet hvilket reducerer ridser mm. Yderligere påfører den en beskyttende voks samtidigt med at du vasker.

Trin 3 - Skyllevoks ( valgfrit )

Såfremt du ønsker at benytte en skylles voks, kan dette gøres når bilen er våd. Vandet på bilen kan hjælpe med at sprede produktet og kan gøre hele voks processen meget nemmere.
Meguiar’s har et fantastisk produkt ved navn: Meguiar’s Hybrid Ceramic Wax, som blot påføres bilens våde overflade, spredes ud med et mikrofiber håndklæde og efterfølgende skylles bilen ren for produkt – så nemt kan bilen altså beskyttes.

Såfremt du ikke ønsker at benytte en skyllevoks,springer du blot til Trin 5, hvor det er muligt at benytte en “tør” voks som fx. Paste Wax eller Liquid Wax.

Trin 4 - Aftøring

Bilen aftøres med et håndklæde, det kunne evt. være et Meguiar’s Water Magnet Towel. Et håndklæde som dette er i stand til at aftøre en hel bil, uden at efterlade kalkpletter.
Det er absolut nemmest at starte fra toppen og arbejde sig nedad, det må gerne gå stærkt men det er samtidigt vigtigt at være grundig.

Det er samtidigt en god ide at aftørre bilens dørfalser med en mikrofiber klud, da skidt mm. hurtigt ophober sig i disse områder.

Trin 5 - Beskyttelse

En beskyttelse af bilen kan gøres på mange måder, nogle er hurtigere og bedre end andre.
I trin 3 beskrev jeg hvordan du bruger en “våd” skyllevoks, denne findes også i en tør udgave som hedder Meguiar’s Ultimate Quik Wax. Dette produkt påføres blot på lakken samt aftørres igen.
Som udgangspunkt er det bedst og bruge en skyllevoks eller en Quik Wax når man laver en almindelig hurtig vask, fordi lakken ikke er renset for diverse kontaminenter som fx. tjære og flyverust.
Vi ønsker altså ikke at påføre en paste wax eller en liquid wax hvor vi skal i kontakt med lakken med en “pad” som kan opfange kontaminenterne og ridse bilen.

Tak fordi du vedligeholder din bil
den fortjener det!